Zistite, v akom stave je váš web.

Upečte lahodné PPC reklamy s extra dávkou noviniek

Trendy PPC reklamy sa neustále menia. Ak s nimi udržíte krok, dostanete sa pred všetku konkurenciu. Preto sme najdôležitejšie novinky zo sveta platenej reklamy na Google zhrnuli do niekoľkých bodov.

upečte si ppc

Obsah

Dostať sa na prvé priečky organického vyhľadávania trvá mesiace. Skratka vedie cez Google Ads kampane, s ktorými získate relevantnú návštevnosť prakticky okamžite. Spustenie kampane však stačiť nebude. Výkon totiž ovplyvňujú aj trendy a nastavenia algoritmov. 

Ako fungujú responzívne reklamy

Google testoval responzívne reklamy vo vyhľadávaní (Responsive Search Ads, RSAs) už nejaký ten rok v beta verzii. Teraz sú dostupné pre všetkých inzerentov. 

Reklamu tvoríte priamo v Google Ads, ale oproti klasickým formátom môžete napísať až 4 popisy a 15 rôznych nadpisov. Google ich následne spojí až do 40 000 možných kombinácií.

responzivna-reklama-vo-vyhladavani

Fungovanie responzívnej reklamy vo vyhľadávaní (RSAs).
Zdroj: Instapage.com

Systém je postavený na strojovom učení. Google automaticky prispôsobuje reklamu vašim zákazníkom a dynamicky ju testuje. Hľadá, ktorá kombinácia je najúspešnejšia pre rôzne vyhľadávania. Už nemusíte A/B testovať, ani sledovať výkony reklám a vyberať tú najvhodnejšiu. 

Automatizácia a Google urobia všetku prácu za vás.

Jediné, čo responzívne reklamy potrebujú, je čas. Google musí získať dostatok dát, aby dokázal nájsť ideálnu kombináciu. 

Automatizácia vám ušetrí cenné hodiny

Nemrhajte časom na manuálne nastavovanie Google Ads kampaní. Plytváte peniazmi a manuálne nastavenie má vysokú chybovosť. Dnes existujú oveľa efektívnejšie nástroje. 

U nás v Dexfinity 86 % minutého kreditu odchádza cez plne automatizované kampane. S klientmi sa nám to darí vďaka nástrojom ako MagicScript a PPC Bee. 

Najlepšie PPC nástroje

Cez PPC Bee dokážeme optimalizovať tvorbu stoviek až tisícok kampaní. Na to, aby ste porazili konkurenciu však iba tento nástroj nestačí. Poznáte MagicScript?

MagicScript nám zase umožňuje bidovať produkty automatizovane, vďaka čomu dosahujeme najvyššiu možnú ziskovosť kampane. Na tieto aktivity, samozrejme, dohliadajú skúsení špecialisti, ktorí reklamy pravidelne optimalizujú.

Nie vždy však majú k dispozícii dostatok kvalitných dát.

Pracujte aj s nedokonalými dátami

Google obmedzuje prístup tretích strán k dátam. Čoraz viac sa musíte spoliehať len na to, čo vám Google poskytne. Transparentnosť ovplyvňuje aj častejšie zapájanie strojového učenia. 

Stratégie a výkonné PPC kampane však môžete vytvoriť aj z nedokonalých dát. Postupom času vznikne pravdepodobne problém s extrémne špecifickým cielením. Odporúčame sústrediť sa skôr na nápaditú kreatívu a výpovedné texty. 

E-book zdarma
55 tipov pre úspešný
e-shop
Odoslaním tohto formulára súhlasíte s našimi zásadami o spracovávaní osobných údajov.

 

Nadupané UX udrží návštevníkov

Bežný používateľ strávi na mobile 5 hodín denne. Rád nakupuje, pozerá návody či číta, ale len na weboch, ktoré sú zrozumiteľné. Zlá mobilná stránka odradí od nákupu viac ako 70 % zákazníkov. Či ste za ich príchod na web zaplatili alebo nie, nechcete ich stratiť.

podiel-zariadeni-na-navstevnosti-webu

Vývoj percentuálneho podielu návštev webových stránok podľa typu zariadenia. 
Zdroj: Statcounter.com

Kvalita webu a PPC kampane sú ako dve prepojené nádoby. Jedna bez druhej nedokážu prinášať zisk. Preto venujte dostatok času aj dlhodobým aktivitám, napríklad na vyladený mobilný web. 

Zredukujte čakanie zákazníkov. Váš web sa musí načítať do 3 sekúnd, v opačnom prípade zákazníka znechutíte ešte skôr, ako mu ukážete produkty. Ak sa vám stále nedarí, možno výkon PPC kampaní brzdia tieto chyby.

Mobilná verzia PPC kampaní

Dbajte na to, aby reklamy fungovali aj bez zvuku, prípadne bol zvuk voliteľný. Nikto nechce, aby sa na neho počas nudnej porady rozkričali tancujúce hamburgery. 

Ak zvuk obsahuje dôležitú informáciu, mal by sa objaviť aj v texte reklamy. 

Pri textoch je menej viac

Texty kampaní musia byť stručné, k veci a mali by odpovedať na najväčšie problémy vašich zákazníkov. CTA prvok sformulujte čo najjasnejšie. 

Hand Holding Online Ecommerce Store Open

Ak máte e-shop, ukážte produkty v čo najlepšom svetle. Využite na to produktovú fotografiu.

Spoznajte nové PPC platformy

V roku 2021 sa už nemôžete spoliehať len na zákazníkov z Google vyhľadávania. Svoje aktivity presuňte na sociálne siete, zahrňte do stratégie kampane na Facebooku, Instagrame, YouTube, alebo TikToku. 

Platformy vyberajte podľa segmentu podnikania a vašej cieľovej skupiny. Čím lepšie rozdelíte aktivity, tým bude vaša stratégia PPC reklám stabilnejšia. 

Využívajte video reklamu

Prognózy hovoria, že do konca roka 2022 bude 82 % návštevnosti pochádzať z videí. Preto ak video reklamu nevyužívate, mali by ste to minimálne zvážiť. 

YouTube reklama cez Google Ads 

Pre spustenie kampane treba prepojiť účet s vaším YouTube účtom. V prípade videa platíte buď pay-per-view, alebo podľa dĺžky videa a jeho umiestnenia.

Pre e-shopy je vhodný formát In-stream TrueView for Shopping. Videoreklama sa zobrazuje spolu s kartami vašich produktov, ktorých môže byť až 6. Váš účet však musí byť prepojený aj s Google Merchant Center

PPC reklama s výsledkami

PPC tím v Dexfinity neustále sleduje nové trendy, vďaka čomu dokáže zastrešiť PPC reklamu pre malý biznis aj expandujúci e-shop. Veríme si natoľko, že pri tvorbe kampaní ponúkame možnosť províznej spolupráce. Platíte nás, len ak sa vám darí. 

Chcete zistiť viac o províznej spolupráci alebo nastaveniach PPC reklamy? Rezervujte si bezplatnú hodinovú konzultáciu s naším špecialistom.

Ďakujeme Dexfinity redakcii, vďaka ktorej
vznikol tento článok

Autor: Adriána Černáčková

Editor: Martin Bartl

Publikoval: Róbert Hošták

Zdieľajte článok

KONTAKTY NAPRIAMO

Spojme sily.

Ukážte nám váš projekt a pobavíme sa o potenciáli jeho rastu.

Michal Lichner

Michal Lichner
Head of Sales & Biz. Development
+421 911 585 689
michal.lichner@dexfinity.com

Group-39-200x200

Tomáš Karaba
Sales & Biz. Development
+421 904 979 851
tomas.karaba@dexfinity.com

Pavol Adamčák
Executive Director
+421 918 435 105
pavol.adamcak@dexfinity.com

Vyberte, o čo máte záujem a nebojte sa označiť viac možností.